onsdag 19 oktober 2016

Värmebehandla eller inte värmebehandla?


Jag har fått många bud om hur jag ska göra med ramen, på Millers hemsida säger de att de inte behövs, likaså en rambyggare jag känner, en tycker vi ska sota svetsarna och värma bort sotet, sedan återstår de som förespråkar ugn, och det är inte heller så lätt att hitta samstämmiga uppgifter om gradtal, kan jag få lite fler åsikter tack.
Heat treatment of the frame
I have received many offers of what to do with the frame, on Miller's website says they are not needed, as well as a frame builder I know, one we think will soot welds and heat the soot, then left the advocates oven, and it is not so easy to find consistent evidence of degrees, can I get some more opinions please.

6 kommentarer:

 1. Det är väl nästan tillräckligt varmt i saltöknen att det räcker till för värmebehandling... :)

  SvaraRadera
 2. Ramen är 100 gånger starkare än min bräckliga kropp redan som den är...
  Din idé med ett böjt rör med stålkula istället för Mercuru switch låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver inte vara ett böjt rör. Kan vara två raka... Tror dock på att använda färdiga grejor. Hjulet är redan uppfunnet och uttestat sas.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jack och Eva röstade för att inte värma upp ramen, vad tycker du? I morgon ska jag ringa NålsvarvarÅke för att få hans åsikt.

  SvaraRadera
 5. Det blir ingen uppvärmning, både Daniel min supermekaniker i Örebro och Åke min förgasarnålsvarvare sa nej så det blir lack på en gång.

  SvaraRadera