fredag 9 januari 2015

Elektrisk fönsterhiss

Jag har en idé, för att sköta in och utfällningen av stödhjulen borde man kunna använda en fönsterhiss från någon bil. Hade inte Fiat Punto någon bristfällig skruvhistoria? Kom gärna med förslag.

I have an idea, to handle in and out precipitation of the support wheels should be able to use a power window of a car. Had not the Fiat Punto any defective bolt history? Please come with suggestions.

5 kommentarer:

  1. Kan inte påminna mig om att det finns något som är bra på en Punto.

    SvaraRadera
  2. extend and retract the support wheels

    SvaraRadera
  3. Måste det vara en elektrisk anordning?
    Måste det gå snabbt åt båda hållen, fälla in / fälla ut?

    SvaraRadera
  4. Nej absolut inte, hydraulisk, luft eller elektriskt, kanske det går att dra manuellt med en spak också. Jag skulle nog föredra att infällningen gick lite fort men utfällningen lite lugnare, CaliforniaFritz streamliner såg jag när han fällde ut sina stödhjul och det gick väldigt sakta, men så körda han ikull i en lågfarts stälpa sista gången han körde den. Nu är jag äntligen hemma igen och har tittat på olika alternativ i dag och det ser ut som hjulen måste fällas ut snett bakifrån.

    SvaraRadera
  5. Elektrisk brandsjällsmotor var väl det första jag tänkte på. En sådan är fjäderbelastad så åt etta hållet går det fort. Tyvärr är det 24V och en aning långsamt när fjädern spänns. Inte alldeles billiga men en begagnad kanske kunde gå att ordna.

    SvaraRadera